Uusimaa / Nyland
+358 40 0609717
sture@sturefjader.fi

Taustani

Synnyin Hangossa, jossa kävin kouluni ja valmistuin ylioppilaaksi vuonna 1977. Sen jälkeen lähdin opiskelemaan Helsinkiin, ensin valtiotiedettä ja olen valtiotieteen kandidaatti. Olin mukana ylioppilaspolitiikassa ja minut valittiin ylioppilaskunnan pääsihteeriksi. Opiskelujen loppupuolella hain kauppakorkeakouluun, josta valmistuin kauppatieteen maisteriksi.

Nuorena miehenä istuin kaksi kautta myös Hangon kaupunginvaltuustossa ja johdin asemakaavalautakuntaa. Varusmiespalvelun suoritin Uudenmaan Prikaatissa, jossa olin myös varusmiestoimikunnan puheenjohtaja.

Työurani olen ollut järjestöissä. Ensin Opettajien ammattijärjestössä ja sitten Suomen Ekonomien edunvalvontajohtajana ja vuodesta 2011 Akavan päätoiminen puheenjohtaja. Tontillani on ollut vähemmän työmarkkina-asioita ja enemmän yhteiskuntapoliittista vaikuttamistyötä ja lobbausta. Puhelimestani löytyvät kaikki ne puhelinnumerot, jotka pitääkin olla valtakunnantason vaikuttajalla.

Lehdistötiedote 1.9.2022

Sture Fjäder on valittu Kokoomuksen ruotsinkielisen “Borgerlig Samling i Finland rf” järjestön uudeksi puheenjohtajaksi.